söndag 4 juni 2017

Sverigekakan eller Pensionärskakan som den ibland kallas.

En väldigt god och omtyckt kaka.
 
Recept
 
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
 
 
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk strösocker
1 vaniljstång
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret det kokande vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 200 grader i ca 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten.
 Stjälp upp kakan när den svalnat och skär den i två lager.
 
Gör fyllningen genom att smälta smöret och blanda ner mjölken och sockret. Låt blandningen koka ganska ordentligt i ett par minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i krämen. Vispa ner fröna på svag värme. Låt krämen svalna och bred den därefter mellan kaklagren. Pudra eventuellt kakan med florsocker


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar