onsdag 10 maj 2017

Wallenbergare på Älg med Blomkålsmos

Recept på Älg med Blomkålsmos
4 portioner
500 g älgfärs
1 tsk salt
4 äggulor
4 dl vispgrädde
1 krm nymalen svartpeppar
 
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
1 dl majonnäs
salt och peppar
 
Till servering
1 schalottenlök
120 g rökt bacon
1 dl kokta ärtor
eventuellt rårörda lingon
Se till att älgfärs, äggulor och vispgrädde är kylskåpskalla. Blanda färden med
saltet, då binder färsen vätskan bättre.
Tillsätt sedan äggulor, grädde och peppar. Arbeta kraftigt ihop till en smidig färd, som
håller samman. Forma färsen till 8 biffar med oljade händer. Lägg dem på ett smörpapper.
Smält smör i en stor stekpanna och låt det bli gyllenbrunt . Lägg ner biffarna och
platta till dem något. Stek biffarna på medelvärme i ca 3 minuter per sida.
Ta upp biffarna och håll dem varma.
Koka blomkålen i buketter och mixa till ett slätt mos med majonnäs, salt och peppar.
Vid behov, späd med lite kokspad till lagom konsistens.
Stek schalottenlök och strimlat bacon, tillsätt ärtorna.
Servera biffarna med moset och ärtblandningen. Rårörda lingon är gott till
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar